پيگيري مرمت خانه‌هاي تاريخي مردم بر اساس اولويت

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، معاون حفظ‌،‌ احياء‌ و ثبت آثار تاريخي در اين نشست با اشاره به نام‌گذاري امسال به نام سال احياي خانه هاي تاريخي گفت: بر اين اساس قرار است مرمت خانه‌هاي تاريخي در اختيار مردم را بر اساس اولويت پيگيري کنيم.

مسعود علويان صدر شهر را متشکل از عناصر کارکردي و عملکردي دانست که براي رفع نيازهاي مردم تدارک ديده شده است.

وي اضافه کرد: در صورت مرور عناصر تأثيرگذار بر توسعه شهر متوجه مي‌شويم مهمترين عنصر علت وجودي شهر مردم هستند نه کالبد شهر.

وي با بيان اينکه برخي اوقات در ارتباط با شهر و شهرسازي و برنامه‌ريزي شهري به نکته‌اي مي‌رسيم که اصل هدف يعني مردم را فراموش مي‌‌کنيم افزود:‌ در شهرسازي و برنامه‌ريزي شهري بايد به اهدافي چون سکونت مردم، حيات و زندگي مردم و آرامش مردم پرداخته شود.

وي با اشاره به اينکه ادامه حيات زندگي شهر به کالبد بستگي ندارد بيان داشت: بسياري از بناهاي تاريخي حفاظت و مرمت شده به دليل نبود حيات و زندگي مردم راکد مانده‌اند چرا که نتوانستيم متناسب با نيازهاي مردم به آن عملکرد بدهيم.

به گفته اين مقام مسئول در معاونت حفظ، ‌احياء‌ و ثبت آثار؛ براي احياي بافت چند ديدگاه از جمله نوسازي‌، ارزش‌هاي فرهنگي و ديدگاه‌ مردم‌گرايانه مطرح است اما با ديدگاه کالبدي و نگرش فرهنگي نمي‌توان نتايج مثبتي را کشف کرد. آنچه که بايد به آن پرداخته شود ديدگاه مردم‌گرايانه است.

اين مقام مسئول با بيان اينکه مردم را بايد به عنوان اصلي‌ترين و تأثيرگذارترين اصل در شهر در نظر بگيريم اظهار داشت:‌ در صورت توجه به مردم به درک و خلق فضاهاي شهري خواهيم انديشيد و با درک فضاهاي شهري نيز پي به راهبرد آن خواهيم برد.

علويان صدر تصريح کرد:‌ بر اساس بررسي‌هاي انجام شده در مورد حفاظت و مرمت بناها و خانه‌ها اين اصل دريافت شده است که با اتکا به منابع دولتي، برنامه‌ريزي‌ها و مداخلات‌هاي دولت‌گرايانه به هيچ‌وجه بافت تاريخي مرمت نخواهد شد.اصلي‌ترين گام در اين رابطه شناخت نيازها و درخواست‌هاي مردم است.

وي در پايان گفت‌: بايد متناسب با رشد فکري‌،‌ زمان و نياز مردم نسبت به ارتقاي شرايط زندگي و تأمين نيازهاي مردم با آرامش در بناها و محدوده‌تاريخي و شهر تاريخي اقدام کنيم./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389022965